APOKALIPSA: Gore nije moglo!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

maler za malerom

APOKALIPSA: Gore nije moglo!

Crveno-beli baš nemaju sreće

Objavljeno: 09:19h

Očajna evroligaška sezona košarkaša Crvene zvezde je završena debaklom u Istanbulu! Niko ne traži alibi za loš plasman i neke neshvatljive poraze u elitnom takmičenju, ali, ruku na srce, crveno-beli će ovu sezonu pamtiti po brojnim pehovima.

Kao da im nije dovoljno problema, kuburenja sa motivacijom i formom, u sredu je stigla vest da će iskusni as Adam Hanga morati na dužu pauzu zbog preloma šake.

Ovo je strašan udarac za tim Janisa Sferopulosa, pogotovo ako uzmemo u obzir da je došlo vreme za "konačni obračun" u ABA ligi.

Adam Hanga
Adam Hangafoto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Imao je Mađar blistave partije, uspone i padove, ali je u mnogim momentima bio pokretačka snaga tima. Neki su mu zamerili promašene otvorene šuteve, neke loše odluke, ali je istina da je Hanga "zapinjao" onda kada nikome drugom nije išlo.

Takođe je igrao na poziciji plejmejkera koja mu nije prirodna, ali nikada nije bežao od odgovornosti.

Povrede su bile ključni problem ove sezone, a ako se podsetimo koliko su bili odsutni igrači koji je trebalo da budu nosioci igre, jasno je da crveno-beli baš nisu imali sreće.

Šabaz Nejpir

Već u novembru, na meču protiv Fenerbahčea, iskusni as je doživeo prelom nosa, a epilog je svima poznat. Izgubio je samopouzdanje, profesionalnost, motiv i želju za igranjem u dresu Zvezde, pa se posle samo nekoliko meseci vratio u Olimpiju iz Milana.

Teodosić i Nejpir
Teodosić i Nejpirfoto: Starsport©

Mnogi se pitaju, šta bi bilo, da je Amerikanac zaista zaigrao onako kako ume...

Teodosić i Topić

Crvena zvezda je u jednom momentu ostala bez Miloša Teodosića i Nikole Topića.

Mladi plej se vratio u matični klub nakon pozajmice Megi, ali povratak nije protekao onako kako su se nadali navijači Zvezde.

Mlada nada srpske košarke je doživela povredu kolena još 5. januara u večitom derbiju sa Partizanom. U pitanju je povreda ligamenata koja je jedna od najtežih, pa se Nikola do dan danas nije vratio u takmičarski ritam. Nisu želeli ništa da rizikuju u taboru Zvezde, ali se očekuje da će se vratiti na teren u ključnim borbama za ABA ligu.

Nikola Topić
Nikola Topićfoto: Starsport©

Miloš Teodosić je podneo najveći teret ove sezone, a svima je bilo jasno koliko znači timu, jer bez njegove organizacije napada praktično nije bilo ni igre ni pobeda Zvezde.

Stisnuo je zube, odigrao maestralno u Kupu Radivoja Koraća, ali onda je usledila neminovna pauza.

Jago dos Santos

Brazilac je konačno izrastao u lidera ekipe, a onda ga je zadesila jako nezgodna povreda. Odigrao je nekoliko zapaženih poenterskih mečeva, što u Evroligi, što u regionalnom takmičenju, ali je u sudaru sa Kolsonom izvukao deblji kraj.

Povreda Jaga Dos Santosa
Povreda Jaga Dos Santosafoto: Starsport©

Doživeo je lakši potres mozga, potom se ispostavilo da će morati da se odradi hirurška intervencija. Pauzirao je oko tri nedelje, a čak tri meseca će morati da nosi zaštitnu masku.

Branko Lazić

Kapiten Zvezde Branko Lazić se povredio na samom startu sezone, a svi znamo koliki je njegov doprinos što se tiče odbrane, ali i motivacije saigrača.

Pauzirao je duži period, ali je uspeo da se oporavi do početka Kupa Radivoja Koraća.

Trej Tompkins

Iskusni as je stigao povređen u Crvenu zvezdu i prošao je period rehabilitacije. Sve se odužilo više nego što je očekivano, pa je debi za crveno-bele zabeležio tek dva meseca nakon potpisivanja ugovora. Biće zanimljivo videti kolika će njegova uloga biti u finišu sezone, a nadamo se da će tim sa Malog Kalemegdana imati više sreće u ključnim borbama.

Bonus video:

02:58

Teodosić posle poraza od Panatinaikosa

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.